Acquire

Pollenfilters van Opel.Prima wapen tegen hooikoorts.

Opel-pollenfilters

Een loopneus en jeukende ogen, iedereen met een allergie voor pollen en microdeeltjes kent het verschijnsel. Het zijn de symptomen van hooikoorts, waaraan in Nederland zeer veel mensen lijden. Wie echter een Opel rijdt, zal er een stuk minder last van hebben.

Sinds 2000 zijn alle modellen van Opel voorzien van diverse interieurluchtfiltersystemen, ofwel een origineel partikelfilter van Opel of een filter met actief koolstof. Per 2018 zijn alle Opels voorzien van een combinatiefilter met actief koolstof. Dat bestaat uit twee lagen. Stuifmeel wordt tegengehouden en ozon en nare luchtjes worden aangepakt met actieve koolstof. De stuifmeelpollen worden zelfs voor 100 procent geëlimineerd.

Het filtermateriaal is waterafstotend, zodat in de winter geen kans is op bevriezing. Bovendien is dankzij deze eigenschap de kans op bacterievorming veel kleiner. Ondanks de hoge filtercapaciteit is toch een goede doorstroming van lucht verzekerd. Het filter moet één keer per jaar vervangen worden.

Montage van het filter
Het combinatiefilter met actieve koolstof is zelfs te monteren in de oudere modellen van Opel, onder meer de Calibra en de Vectra C. In de ADAM en Corsa D komt het filter achter het handschoenenkastje. In weer andere modellen moet het worden geplaatst in de motorruimte achter de grille.